Varför välja när man kan få båda.

PizzaBullar
Deg
50 gr margarin eller 1/2 dl olja
5 dl mellanmjölk
50 gr jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning 1
1 dl tomatketchup
100 gr finhackad rökt skinka
5 stora champinjoner
2 dl riven ost
1 msk pizzakrydda
Fyllning 2
1 dl tomatketchup
10 körsbärstomater
1 paket mozarella
Färsk basilika
1 ägg till pensling
Smält margarinet häll på mjölken och värm till fingervarmt. Smula i jästen, tillsätt salt och socker. (Använder du olja - värm upp den tillsammans med mjölken tills den är fingervarm). Rör om tills jästen löst upp sig. Knäck sedan i 1 ägg och häll i 11 dl vetemjöl. (Mer om det behövs). Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter. Arbeta och dela degen på mitten, jag delade på 3. Kavla ut till rektangel, ca 172 cm tjock. Bred på ketchupen , lämna 1 cm på ena långsidan. Rulla ihop pizzabullarna som en rulltårta - dela i 2 cm tjocka bitar, låt jäsa i 20 minuter på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med ägg - grädda mitt i ugnen, 225 grader i 10 minuter. Ät pizzabullarna varma eller frys in - tina i 200 grader.
receptet hittade jag på http://ilindieskok.blogspot.com/2011/05/pizzabullar.html
Kommentarer
Trackback