Gratinerad Hallomipasta
Här kommer ett recept för 4 personer som tar cirka 20 minuter att slänga ihop.
Ingredienser
1 liten rödlök
1 liten zucchini
1 hallomiost
1 ask kösbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatsås ca 400 g
1 påse färsk spenat 70 g
1 påse riven mozzarella 150 g
olivolja
salt och peppar
250 g pasta tex penne
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 g. Koka pastan. Häll av vattnet och lägg tillbaka den i kastrullen.
2. Skala, halvera och skär löken tunt. Skär zucchinin på längden och skär 1/2 cm tjocka skivor. Skär hallomin i cm-stora tärningar. Sär tomaterna i hälften.
3. Fräs zucchinin i olja på hög värme i ca 5 min. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg det åt sidan. Stek hallomin tills den får färg ca 3 min.
4. Blanda tomatsås, stekgrönsaker, hallomi och spenat med pasta. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela pastan i en ungsäker form. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 krm.
5. Ät och njut!
mumms