22 april 10

Today have I been free from work. Jag ska nämligen jobba helg. Vädret har varit lite ostadigt. Det har snöat och härjat. Så eftersom vädret inte har varit så glatt så har jag gett mig på att baka bröd. Jag fick en rar liten surdeg av en optiker. Den matade jag igår så jag kunde ägnade mig åt storbak. Det blev både surdegsfrallor och tekakor. Det var riktigt himelsk att stoppa in dem i munnen efter att de varit inne i ugnen. De goa tekakorna hittade jag i min nyinköpta kokbok av Leila Lindholm. Very Nice!



  

Receptet på 10 st tekakorna

5 dl mjölk
4 dl havregryn
0,5 msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g jäst
8-9 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Värm mjölken till ca 50 grader och häll i havregrynen, salt och sirap. Låt blandningen svälla i ca 20 min.
2. Smält smöret och rör ner det i grynblandningen.
3. Smula ner jästen och blanda ordentligt.
4. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg.
5. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.
6. Sätt ungen på 225 grader.
7. knåda degen på mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda tekakor ca 1 cm tjocka.
8. Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 min.
9. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 min.


Good luck!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0